Aktuellt

Kommande träffar


Bhole Baba Ki Jai!


Välkommen att delta i firandet av Shivaratri och Navaratri under våren!


Shivaratri 8-10 mars

Shivaratri, Shivas natt, är en gynnsam tid för meditation och kontemplation. Vi sjunger Aarati och Kirtan, och gör en ceremoni, Linga Abhishek, för Shivalingan i Mandiren. Ta gärna med vita blommor till Abhishek. Programmet börjar med Aarati och Kirtan kl 19.30 fredag 8 mars, och avslutas med gemensam Karma Yoga (städning) efter frukost söndag förmiddag 10 mars.


Navaratri 12-14 april

Navaratri, Gudinnans 9 nätter, infaller mellan 9-17 april, en tid när Gudinnans energier träder fram i naturen. Vi bjuder in till en helg i Ortalalund 12-14 april med Aarati, Kirtan, recitation av Haidiyakhandi Sapta Sati, Paduka Puja och Yagya, en vedisk eldceremoni.

Vi börjar på fredagen kl 19.30 med Aarati och Kirtan. På lördagen Aarati, Kirtan, Karma Yoga och recitation av Sapta Sati. På söndagen börjar vi med Paduka Puja och senare under förmiddagen samlas vi för Yagya i eldtemplet i skogen. Därefter vid lunchtid avrundas helgen med gemensam Bhandara, en festmåltid, följt av gemensam Karma Yoga, städning, då vi ställer i ordning platsen så som vi vill möta den igen nästa gång.


Kost och logi till självkostnadspris för medlemmar, icke-medlemmar betalar 100 kr extra/dygn. Ta med egen handduk och sänglakan. Ta gärna med blommor eller prasad, t.ex. nötter, torkad frukt eller godis utan gelatin, sött inte salt.


Om du vill bli medlem och stödja vår förening kan du swisha 300 kr till 123 660 9119 (Haidakhan Baba Center), eller sätta in pengar på pg-konto 574946-0. Ange att det handlar om medlemsavgift.


Om du vill komma till helgprogrammen skriv till info@babaji.se eller kontakta oss på tel. 070-3316361 (Malin).


Om Namah Shivaya        Tidigare träffar


Välkommen till Ortalalund under Trettonhelgen 5–7 Januari!


Vi börjar året med att ordna en helg med Aarati, Kirtan och Karma yoga. Vi startar på fredagen 5 januari kl 19.30 med Aarati och Kirtan. På lördagen Aarati och Kirtan morgon och kväll, och under dagen Karma yoga. På söndagen Aarati på morgonen. Helgen avslutas med gemensam städning som Karma yoga.


Kost och logi till självkostnadspris, ta med egen handduk och sänglakan. Ta gärna med blommor eller prasad, t.ex. nötter, torkad frukt eller godis utan gelatin, sött inte salt.

Om du vill komma skriv till info@babaji.se eller kontakta oss på tel. 070-2184838.


Välkommen till aaratihelg 1-3 december i Ortalalund!

Första adventshelgen ordnar vi en helg med aarati och karma yoga.

Vi börjar på fredag 1 december kl 19.30 med aarati.

På lördagen aarati och kirtan morgon och kväll. Vi ordnar också en satsang med tema Jesus, förbered dig gärna genom att fundera över temat.

På söndagen aarati på morgonen. Du är välkommen att stanna över lunch. Helgen avslutas med gemensam städning som karma yoga.


Kost och logi till självkostnadspris, ta med egen handduk och sänglakan.

Ta också gärna med blommor eller prasad, t.ex. torkad frukt, nötter eller godis. Sött, inte salt och inte med gelatin.

Om du vill komma skriv till info@babaji.se eller kontakta oss på tel. 070-2184838.Navaratri närmar sig och vi bjuder in till firande i Ortalalund helgen 20-22 oktober.

Helgen inleds med Aarati fredag kväll kl 19.30. På lördagen Aarati morgon och kväll samt under dagen Karma Yoga. På söndagen börjar vi kl 7 med Paduka Puja följt av Kirtan och recitation av Haidiyakhandi Sapta Sati. Senare på förmiddagen gör vi en eldceremoni, Yagya i Dhunin i skogen. Firandet fortsätter sedan med en gemensam festmåltid, Bhandara. Sedan avrundar vi med gemensam Karma Yoga för att ställa platsen i ordning till nästa sammankomst.

Ta gärna med blommor och prasad till ceremonierna. (Nötter, torkad frukt eller godis utan gelatin, sött inte salt.) Medtag även med sänglinne och handduk.


Om du vill komma anmäl dig till info@babaji.se eller på tel. 070-2184838 (Bosse).

Här följer sommarens program i Ortalalund med aaratihelg, årsmöte i föreningen, firande av sommarsolståndet och Guru Purnima, samt en yogahelg och en andningshelg.

Fler spontana program kan tillkomma på vägen. Välkommen att höra av dig om du har vägarna förbi.


Helgen 9-11 juni ordnar vi program med aarati, kirtan och karma yoga med början på fredag kväll 9 juni. På lördag kväll kommer Sondra Ray och andra gäster från ett retreat på Väddö att komma till aaratin.

Söndag 11 juni har föreningen Haidakhan Baba Center årsmöte.

Alla är välkomna på årsmötet men för att ha rösträtt behöver du bli medlem. Att bli medlem är också ett sätt att stötta vår förening som drivs helt ideellt. Om du vill bli medlem betala in 300kr till HBCs pgkonto 574946-0 eller swisha till 1236609119.

Dagordningen för årsmötet kommer att skickas till medlemmarna på mejl ca en vecka innan mötet. En fråga som planeras att tas upp är en eventuell övergång från förening till trossamfund.


Firande av sommarsolståndet sker 20-22 juni. Programmet börjar med aarati på kvällen 20 juni. Onsdag 21 juni gör vi paduka puja kl 7 och reciterar sedan Gayatri Mantra. Senare på förmiddagen gör vi en yagya, en eldceremoni, följt av en bhandara, en festmåltid. Under eftermiddagen firar vi den internationella yogadagen med en gemensam yogaklass. Programmet fortsätter med aarati onsdag kväll och torsdag morgon.

Därefter kan den som önskar stanna kvar för gemensamt midsommarfirande, då vi besöker Kista hembygdsgård där midsommar firas på traditionellt vis.


Helgen 30 juni - 2 juli är fokus på yoga och meditation. Yogan är lugn och inkännande, med betoning på avslappning, enkelhet och fördjupning. 4 yogaklasser, en skogsmeditation och en introduktion till bhakti och mantra ingår. Både nybörjare och mer vana yogautövare är välkomna. Yogalärare är Henrik Wretling. Kostnad 1700kr (1400kr för medlemmar).


Måndagen 3 juli är det Guru Purnima, fullmånen tillägnad Gurun. Vi inleder med aarati på söndag kväll. Måndag morgon gör vi paduka puja i mandiren följt av aarati. På kvällen linga abhishek och aarati. Du är välkommen att ta med en egen bild på din Guru, och låta den bli en del av ceremonierna den här dagen.


11-13 augusti ordnas en helg med tema Prana Breathing. Helgen inleds fredag kväll med en introduktion. Lördag och söndag görs en andningssession per dag. En satsang med meditation och ceremoni i mandiren ingår i programmet. Ledare är Bosse Wahlström som haft kurser i frigörande andning sedan 1980-talet. Kostnad 2200kr (1900kr för medlemmar). Mer information kommer senare, men det går bra att redan nu anmäla intresse.


Om du vill komma på våra program, anmäl dig gärna i god tid till info@babaji.se, eller på tel. till Bosse (070-2184838). Till yogahelgen och andningshelgen finns begränsat antal platser.

Ta gärna med dig prasad - torkad frukt, nötter, godis utan gelatin eller salt. Om du vill bidra med något mer till eldceremonin 21 juni hör av dig så får du veta vad som kan behövas.

Innan du lämnar Ortalalund ber vi dig bidra med karma yoga till den gemensamma städningen så vi lämnar platsen som vi vill finna den nästa gång.


Om Namah Shivaya


Aktuella datum för högtider under 2024

 

Shivaratri 8 mars
Vårnavaratri 9-17 april
Sommarsolståndet 20 juni
Guru Purnima 21 juli
Höstnavaratri 3-12 oktober
Diwali 1 november

 

Fler sammankomster annonseras fortlöpande.

Vid Navaratri brukar vi ordna vårt firande på en helg som infaller under perioden.

Särskilt under sommarhalvåret har vi spontant ordnade ceremonier och kirtan utan att det annonseras på hemsidan.

Om du vill besöka oss går det alltid att höra sig för.

 

Om Namah Shivaya!

Välkommen!


Allmän information


Varje år firas ett antal olika högtider på ashramet i Ortalalund. Vi möts även vid andra tillfällen, såsom inspirationshelger och arbetshelger. Alla är välkomna att delta.

 

Mat och logi

Det finns möjlighet att övernatta på ashramet. Vid högtider och andra sammankomster serveras tre gemensamma måltider per dag. All mat är vegetarisk.

För mat och logi tar vi 240kr/dygn för medlemmar, medan de som inte är medlemmar betalar 340kr/dygn.

 

Anmälan

Anmäl dig hit om du vill komma: info@babaji.se eller tel. 070-2184838.

 

Nyhetsbrev och facebookgrupp

Om du vill få information om kommande träffar till din mejl anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att skriva till info@babaji.se. Besök gärna vår fb-grupp Samba Sada Shiva Dham - Swedish Babaji Ashram.

 

Medlemskap

Om du vill bli medlem i vår förening, betala in 300 kr till pg-konto 574946-0 och skicka ett mejl till info@babaji.se. Eller använd swish 1236609119. Det går även att bli stödmedlem.

 

Donationer

Om du vill ge en donation kan du göra det på Stiftelsen Samba Sadashivas pg-konto 692015-1, eller med swish 1235334552. Vi som engagerar oss i ashramet gör det ideellt så alla inkomna medel går till utveckling och underhåll av ashramet. För att se vad din donation kan gå till, besök projektsidan.


Högtider och ceremonier


Följande högtider brukar firas varje år.

 • Shivaratri: Shivas natt som brukar infalla i februari-mars.

 • Navaratri: Gudinnan firas under nio dagar och nätter. Den infaller två gånger per år, en gång på våren och en på hösten.

 • Sommarsolståndet: Solen och ljuset firas den 21 juni när dagen är som längst.

 • Guru purnima: En högtid tillägnad alla våra andliga lärare som hålls i samband med fullmånen i juli.

 • Jul: Högtiden tillägnad Kristus i slutet av december när ljuset sakta börjar återvända.

 

Under högtider och andra sammankomster hålls olika typer av ceremonier från den indiska traditionen.

 • Aarati: Ljusceremoni med mantras som vanligen hålls varje morgon och kväll följt av kirtan.

 • Havan och Yagya: Vediska eldceremonier.

 • Kirtan: Mantrasång.

 • Paduka puja: Ceremoni för Shri Babajis padukas (sandaler).

 • Linga abishek: Ceremoni där vatten och blommor offras till en Shivling.


Andra aktiviteter som brukar förekomma är

 • Bhandara: En festmåltid som serveras vid högtider.

 • Karma yoga: Handlingens yoga. På ashramet hjälps alla åt med olika sysslor som att laga mat, diska, göra blomsterkransar, hugga ved med mera.